Jak probíhá deratizační zákrok
Začínámé průzkumnými pracemi
- Na začátku zjišťujeme typ hlodavců a stupeň zamoření dle stop
- Následuje volba optimální nástrahy a odstranění příčin výskytu
- Další fází je vlastní hubení
- Neméně důležité jsou následné kontrolní práce
- Odklizení uhynulých hlodavců
- Bezpečnostní opatření
Doporučené termíny: Deratizaci je vhodné provádět 2x ročně. Na jaře (v době populační exploze hlodavců) a na podzim (kdy se hlodavci stahují za teplem a potravou do obydlených objektů). Riziková místa (např. potravinářské provozy, topné kolektory ap.) můžeme po dohodě ošetřovat častěji.
Deratizaci provádíme u těchto objektů:
- kancelářské objekty
- výrobní komplexy
- restaurace a stravovací zařízení
- sklady, prodejny a výrobny potravin
- obytné domy, sklepy, půdy
- nemocnice
- kanalizační sítě
O technologii i ceně rozhoduje řada předem nedefinovatelných faktorů:
- stupeň zamoření
- poloha ošetřovaného objektu
- stavební členitost
- zdroje a rozvody tepla
- potravinové zdroje a jejich dostupnost pro hlodavce
- jiné, které jsou patrné až při průzkumu
Jak připravit byt, dům, prodejnu, zařízení, na deratizační, dezinsekční zákrok?
V žádném případě se nesnažte vše uklízet a rozebírat. Proč? Může se stát, že pak třeba štěnice vyženete z jejich „přirozených“ úkrytů. Mohou se pak hůře hledat a tudíž i likvidovat. Vždy musíte přípravu konzultovat s deratizační firmou, abyste neudělali více škody než užitku. Příprava je závislá na typu škůdce a zvolené metodě.