Pracujeme zejména v Brně Brno!, ale přijedeme kamkoliv v ČR.

Ohodnoťte nás

HACCP

V rámci preventivní ochrany před škůdci nabízíme restauracím, hotelům, penzionům, skladům a všem, kdo pracují s potravinami, služby tzv. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). 


HACCP neboli systém kritických bodů je soubor opatření, která eliminují rizika výroby zdravotně závadných pokrmů preventivním vyhodnocením možnosti nebezpečí nákazy.
V České republice je tento systém povinný základě Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 od 1. května 2004 pro všechny provozovny, které poskytují stravovací služby, majitele restaurací, hotelů, prodejce potravin, potravinářské výrobní provozy a sklady potravin (včetně stánkového prodeje).
Dodržování HACCP je v České republice kontrolováno hygienickými stanicemi a v případě porušení může být trestáno pokutou či trestní odpovědností.

K čemu slouží HACCP?

Úkolem HACCP je zvážit nebezpečí spojená se zpracováním potravin a posoudit veškerá rizika, která by mohla mít vliv na jejich čistotu a zdravotní nezávadnost. Na základě tohoto průzkumu pak lze definovat, jak těmto rizikům účinně předcházet.

Pro koho je HACCP povinné?

HACCP je povinné pro každého, kdo pracuje s potravinami. Ať už jde o pekárnu, řeznictví, hotel, restauraci, catering, poskytovatele stravovacích služeb, cukrárnu nebo maloobchod, jsme připraveni s využitím našich odborných znalostí nastavit či zkontrolovat HACCP i u Vás.

Co mi profesionální HACCP přinese?

Díky správně nastavenému HACCP zvýšíte nejenom bezpečnost připravovaných potravin, ale budete také dodržovat zákon a především se vyhnete nepříjemným situacím, jako může být např. otrávení zákazníků. 

Jak HACCP probíhá?

HACCP probíhá v sedmi bodech:

 

    1. Provedení analýzy nebezpečí – nezbytná je znalost všech fází přípravy od surovin až po hotový produkt, aby bylo možné určit, co může ovlivnit zdravotní nezávadnost
    2. Stanovení kritických kontrolních bodů – v tomto bodě se hledají místa nebo činnosti, kde může nejsnadněji nastat porušení nezávadnosti potravin
    3. Stanovení kritických mezí pro každý kritický bod – jde o vyladění kroků nezbytných k udržení rizik pod kontrolou 
    4. Sledování zvládnutého stavu v kritických bodech – v podobě kontrolování výroby zaměstnanci, vyžaduje pečlivé dodržování kontrolního postupu
    5. Stanovení nápravného opatření pro každý kritický bod – např. vytvoření kontrolních listů pro monitorování vysoce rizikových sekcí
    6. Stanovení ověřovacích postupů – v případě, že je zjištěna chyba, musí být zaveden systém zajišťující, že byla opravena

 

  • Vypracování dokumentace a vedení záznamů HACCP

 

Proč si vybrat HACCP od nás?

 

  • Používáme moderní postupy
  • S ochranou před škůdci máme mnohaleté zkušeností
  • Služby HACCP provádíme rychle a efektivně

Zajistíme pro Vás HACCP kdekoliv v České republice

Volejte na Nebo napište on-line
+420 608 717 722 Potřebuji pomoc

Tři důvody, proč zvolit nás

Kvalita

Se škůdci bojujeme už od roku 1998. Za tu dobu jsme nabrali spoustu zkušeností a své postupy jsme vypilovali k dokonalosti.

Rychlost

Deratizace, dezinsekce i dezinfekce jsou mnohdy náročné činnosti, my je ale zvládáme v nejkratším možném čase.

Diskrétnost

Plně respektujeme vaše soukromí a proto při výkonu naší práce zaručujeme absolutní diskrétnost.

Tomáš Labus

Pomůžeme vám. Ozvěte se ještě dnes.

+420 608 717 722 Potřebuji pomoc
X
DDD logo
Zanechte nám zprávu a do 48 hodin se vám ozveme zpět.

Tomáš Labus